Dermapen / Microneedling

Microneedling är en kollagenstimulerande behandling djupt ner i huden. Metoden har minimalt med konvalescens och smärta med maximalt resultat.

Vi behandlar effektivt hela ansiktet, hals och dekolletage och även runt ögon och på ögonlock!

Vad är Dermapen och vad används det för?

  • Åldrad hud, fina linjer och rynkor
  • Röklinjer runt läpparna
  • Uppstramning av huden och hudföryngring
  • Ärr (akne, kirurgiska och brännskador)
  • Melasma, pigmenteringar och solskador

Dermapen är en avancerad teknik som använder sig av tunna nålar för att vertikalt penetrera huden genom ett vibrerande nålhuvud. När munstycket flyttas över hudytan stansas tusentals mikroskopiska kanaler som stimulerar den naturliga kollagen-produktionen. Kanalerna ger de fuktgivande serum som används under behandlingen fri passage djupt ner i huden och stimulerar därmed kollagenet optimalt. Den ökade absorptionen av de aktiva ingredienserna ner i huden ger snabb läkning och återbyggnad av ny hud.

Metoden är fraktionerad, dvs endast en fraktion av huden behandlas vid varje behandlingstillfälle. Till skillnad mot fraktionerad laser, t.ex. Fraxel, sker ingen värmeutveckling vilket ger mindre inflammation. Med Dermapen behandlar vi nära ögon och metoden har kortare konvalescens än laserbehandling.

Dermapen och kemisk peeling i kombination

Vi rekommenderar att i samband med din Dermapen-behandling även lägga in en kemisk peeling, antingen en vecka före behandling eller vid samma tillfälle. Då får du parallellt en cellförnyelseprocess som stimulerar en positiv nybildning av celler även på hudytan.

Hur många behandlingar behövs?

Beroende på vad du vill behandla behövs olika många behandlingar. Generellt rekommenderar vi en grundkur på 4-6 behandlingar. Det är dock individuellt hur många som just du behöver för att uppnå dina mål och önskemål. Det ska gå ca 4-6 veckor mellan behandlingarna.

När kan jag se resultat?

Du kan se resultat redan efter en behandling. För mer långvarigt och markant resultat behövs en grundkur som minimum. Huden fortsätter att byggas upp i ytterligare 6-12 månader efter avslutad kur.

Hur känns behandlingen?

Beroende på vad du vill behandla finns olika behandlingsdjup. Vid behandling med de minsta nåldjupen känns det ytterst lite, om vi går djupare känns det mer, men ingen bedövning behövs.

Vilken konvalescens kan jag räkna med?

Du kan vara röd i 12-48 timmar beroende på hur känslig din hud är. De flesta kan återgå till normala aktiviteter dagen efter behandlingen. Hyperpigmentering kan alltid uppstå efter behandling – har du tidigare fått detta eller har anlag för hormonella pigmenteringar är risken större.

Konsultation

Konsultation för ansiktsbehandling
250 kr

Via konsultationen går vi igenom olika aspekter:

Först kollar vi alltid vad du som kund vill uppnå med din hud och i vilket hudtillstånd den befinner sig i dag,
gällande olika önskemål man vill uppnå med huden berättar vi vad vi på City Laserkliniken kan erbjuda dig som kund för att nå upp till bästa resultat efter dina önskemål.

Ni är hjärtligt välkomna.

Dermapen / Microneedling

Dermapen / Microneedling hela Ansiktet + Hals
60 min
2 500 kr

Dermapen / Microneedling / Ansikte + Hals och Dekolletage
60 min
2 995 kr

Dermapen / Microneedling (Kur) ingår 5 behandlingar
60 min
7 500 kr