Tatueringsborttagning

Så här fungerar behandlingen

När vi tar bort tatueringar så riktar vi munstycket från lasermaskinen mot din tatuering. Sedan skjuts det iväg korta laserpulser som träffar tatueringspigmentet. De korta laserpulserna skapar då något som kallas för fotoakustik tryckvåg och med rätt våglängd på laserljuset i kombination med tryckvågen sprängs de mikroskopiska tatueringspigmenten till än mindre delar. De bryts sedan ner av hudens makrofager (äter celler – en typ av vita blodkroppar). De nedbrutna pigmentet forslas sedan bort av lymfsystemet. Det är en långsam process för kroppen och som pågår under ca. 2 månader efter behandlingstillfället. Därför upprepar vi behandlingen med 8 veckors mellanrum tills tatueringen bleknat bort. Boka tatueringsborttagning redan idag!

Faktorer som spelar in när man tar bort tatueringar

Det finns en rad olika faktorer som påverkar både slutresultatet och hur många laserbehandlingar som just du kommer att behöva. Dessa faktorer gör det väldigt svårt för oss att svara på hur många behandlingar som kommer att krävas.

Färgen
Svart, blå-svart och mörka färger är alltid enklast att ta bort medan ljusare färger kräver fler behandlingar.

Färgfabrikat
Som regel så brukar det inte ha så stor inverkan på resultatet, med det finns vissa billigare importfabrikat som mindre seriösa tatuerare kan använda sig av, dessa kan påverka blekningen. Då har man blandat i stora mängder metall under produktionen för att sänka kostnaden för färgen. Det som händer när vi laserbehandlar din tatuering är att metallen reflekterar laserljuset. Det är trots allt ovanligt bland svenska tatuerare men om du har tatuerat dig utomlands på någon semesterort så är risken lite större.

Hur gammal tatueringen är
Desto äldre din tatuering är, desto enklare kan vi bleka bort det. Troligtvis har den också redan blekts en hel del med åren om den är riktigt gammal.

Djupet
Om du haft otur vid val av tatuerare så kan det vara så att han/hon placerat nålen för nära huden. Av naturliga skäl blir det då inte samma starka effekt från lasern. Det sker dock inte hos riktiga tatuerare, men om du tatuerat dig hos en amatör är risken större.

Genetiska anlag
Alla är unika och det gör att våra kroppar reagerar olika på behandlingen. De vita blodkropparnas förmåga att städa bort de laserbehandlade tatueringspigmenten kan vara hög eller låg.

Konturer
Tatueringar med mycket konturer tar lite längre innan man känner sig nöjd med resultatet. Det beror på att konturerna sitter djupare i huden än resten av tatueringsfärgen då en annan nål har använts.

Lager på lager
Om det har gjorts en coverup på en tatuering som inte blekts bort ordentligt så finns det med andra ord två lager färg i tatueringen. Då kommer det att ta längre tid att bleka bort all färg.

Vad händer efter behandlingen?
Den omedelbara effekten på tatueringen kan se ganska dramatisk ut. Den blir helt vit och det ser ut som om den försvunnit helt, men detta är bara tillfälligt. Vattnet i vävnaden förångas och samlas precis under huden vilket skapar en helt vit yta. Vattnet försvinner efter ca. en halvtimme och då framträder tatueringen igen.

Nästan direkt under behandlingen blir det en rodnad på huden. Men den brukar försvinna ganska snabbt efter ett par dagar. En del får också skorpbildning och små blåsor på tatueringen under den första veckan men det är som regel väldigt litet och försvinner efter cirka 2-4 veckor.

Här måste man dock komma ihåg att det är totalt förbjudet att pilla sönder och ta bort skorpor och blåsor. Dels för infektionsrisken men även för att undvika ärrbildning. I en del fall blir det inga skorpor eller blåsor, men det betyder inte att behandlingen tar sämre.

Slutresultat
I de flesta fall försvinner tatueringen helt och huden ser precis ut som innan du tatuerade dig. Hos ett fåtal kan det däremot finnas svaga skuggor/rester av pigment kvar efter behandlingen om du tatuerat dig utomlands eller haft en oseriös tatuerare.

Konsultation

Konsultation för tatueringsborttagning
250 kr

Tatueringsborttagning

Tatueringsborttagning 2 x 2 cm
30 min
800 kr

Tatueringsborttagning 5 x 5 cm
40 min
1 200 kr

Tatueringsborttagning 8 x 8 cm
40 min
1 700 kr

Tatueringsborttagning 10 x 10 cm
60 min
2 000 kr