header_hårborttagning

Hårborttagning med laser är en av de mest effektiva metoderna för att permanent reducera oönskad hårväxt på kroppen.

Diodlasern är även den senaste, mest effektiva, starkaste och modernaste metoden för att reducera bort oönskad hårväxt.

Att tänka på inför en behandling av permanent hårborttagning med diodlaser. För att uppnå bästa resultat finns det några direktiv och att följa före och efter en behandling.

  • Du bör avstå från att sola eller vistas i solen 2-4 veckor före samt efter behandlingen.
  • Avstå från solarium, brun utan sol-kräm och soldusch 2-4 veckor före samt efter behandlingen.
  • Håret ska rakas dagen före behandlingen.
  • Vaxa, plocka eller blek ej håren 4 veckor före samt efter behandlingen.

Vad gör man vid en konsultation?

Under en konsultation går vi bland annat igenom eventuella sjukdomar och mediciner. Vi bedömer hudfärg och tjocklek på dina hårstrån där du vill behandlas. Vi pratar om hur behandlingen går till, vad du bör tänka på och dina förväntningar. Konsultationen tar ca. 20-30 minuter och kostar 250 kr.

Vad ska jag tänka på inför behandlingen?

Du ska inte vara gravid eller ammande. Vid pågående medicinering med roaccutan, cellgifter och viss antibiotika kan man bli mer ljuskänslig och i dessa fall rekommenderar vi att man avvaktar med behandling tills man är klar med medicineringen. Behandlingen kan inte utföras på tatuerad hud. Du bör ej vara solbränd, inta ha solat på 4-6 veckor eller använt ”brun utan sol” produkter. Inte vaxa, plocka eller bleka håret minst 4 veckor före behandlingen eftersom laserstrålen endast verkar på hårsäckar som innehåller hår och melanin. Ryckes hårroten ut har laserstrålen inget melanin att söka sig till.

Hur går behandlingen till?

Vi börjar med att applicera en gel på det rakade behandlingsområdet, därefter för vi laserstrålen över din hud. Du kommer få ha på dig speciella skyddsglasögon som skyddar dina ögon mot laserstrålen. Gelen torkas efter behandling och samtidigt faller en del hårstrån av. Resterande hårstrån kommer att lossna inom 1-3 veckor.

Vad kan jag förvänta mig efter behandlingen?

Efter behandlingen uppstår normalt en viss hudrodnad och eventuellt en liten svullnad som avtar inom några timmar. Detta är i själva verket positiva resultat som visar att hårsäcken har svarat på behandlingen. I ett fåtal fall kan även enstaka blåsor framkomma som spontant försvinner av sig självt.

Vad ska jag tänka på efter behandlingen?

För att minimera risken för pigmentförändringar på huden är det viktigt att skydde de områden som har behandlats. Du bör skydda dig mot solen i 2-4 veckor efter behandlingen och använda solskyddsfaktor mellan 40 och 60. Man ska inte heller vaxa eller plocka hår under behandlingsperioden.

Hur många behandlingar behöver jag?

I de flesta fall krävs 6-12 behandlingar för att uppnå optimal effekt men detta kan variera mellan olika personer. Anledningen är att man vid laserbehandling bara kommer åt de aktiva hårsäckarna.

Vilka kan behandlas?

Ju mörkare och grövre hårstrån och ljusare hud man har, desto bättre resultat får man. Det är svårare att behandla mörkhyade eftersom att huden absorberar en stor del av laserenergin. Vita med väldigt ljust hår saknar tillräckligt med pigment för att uppnå ett bra behandlingsresultat. Detta går vi igenom mer under din konsultation.