Radiofrekvens är en metod som ger en omedelbar och långvarig hudåtstramande effekt genom att värma upp huden till en viss grad för att skapa en så kallad kollagenstimulering. Radiofrekvens är en utmärkt behandlingsform för slapp hud och celluliter på hela kroppen.

Hudåtstramning, minskning av rynkor och celluliter uppstår eftersom att multi-polär radiofrekvens skapar en värmereaktion i huden vilket stimulerar kroppens naturliga läkningsprocess. Denna process skapar nytt kollagen och elastin fibrer. Det aktiva kollagenet i huden drar ihop sig och skapar en fastare yta vilket bidrar till en fastare hud.

Systemet använder en sofistikerad behandlingselektrod som levererar en kontrollerad mängd RF energi som hettar till den djupa delen av huden (bindväven och underliggande fettvävnad samt bindvävssepta.) Den stigande temperaturen medför omedelbar uppstramning av hudens kollagen. Under den påföljande 2-6 månader bildas det nya och remodulerade kollagen fibrer vilket medför ytterligare uppstramning och lyftning av huden.

Radiofrekvens är en väl beprövad teknologi som har används under väldigt lång tid inom kirurgin. Radiofrekvensen värmer upp och stimulerar kollagenet i huden. När fibroblasterna värms upp krymper de först, och man känner en sammandragning av huden. Värmeutveckligen får kollagenet att återskapas genom att gammalt och skadat kollagen repareras och återhämtar sig. Effekten blir en direkt huduppstramning men också en långsiktig verkan på slapp hud. Blodcirkulation och lymfcirkulation påverkas också av radiofrekvensen vilket medför att svullnader dämpas, Även fettceller påverkas då radiofrekvensen värmer upp vattenmolekylerna i underhudsvävnaden. När fettvävnaden värms upp ökar metabolismen, vilket dränerar fettcellerna som minskar i storlek.

SÅ HÄR GÅR BEHANDLINGEN TILL

Hudstramning med RF är en smärtfri behandling som kan liknas med en varm massage. Efter konsultation bäddas du ner och gele appliceras på behandlingsområdet, terapeuten masserar huden med ett munstycke och värmen i huden stiger successivt. En behandling pågår i ca 20 minuter beroende på hur stort område som behandlas.

HUR MÅNGA BEHANDLINGAR KRÄVS?

En grundkur är på 12 behandlingar 1 gång i veckan för bästa resultat, men kan variera beroende på hudens kondition. Efter avslutad kur kan man med fördel underhålla resultatet med en behandling varannan månad. Det räcker med en behandling för att få en ”quick-fix”-effekt, men för ett långvarigt resultat så rekommenderas en kur.

ATT TÄNKA PÅ EFTER BEHANDLINGEN

Huden får en lätt fräsch rodnad efter behandlingen. Vi rekommenderar att avstå från träning samma dag som behandling.

KAVITATION

Kavitation är ultraljudsvågor med låg frekvens. Det är helt ofarligt.

Behandlingen är smärtfri, lämnar inga ärr och har ingen läkningstid. Man känner inte mer än en beröring från maskinens handtag och lite värme.

Vad händer i kroppen vid behandling med Kavitation?

Kavitationen/ ultraljudsvågorna bildar små mikroskopiska bubblor som får membranen (skalen) runt fettcellerna att bli instabila så att fettet i cellerna kan läcka ut. Fettet och slagget avlägsnas sen den naturliga vägen, genom lymfan och urinen. Detta sker utan att påverka omgivande struktur. Andra typer av celler ex. hud och blodkärl påverkas endast genom en ökad cirkulation.

Alla typer av fett – utom visceralt fett (det som ligger under muskler och i organ i kroppen) kan behandlas.

Vem passar behandlingen till?

Kavitation passar dig som har områden på kroppen med fettdepåer och celluliter. Metoden ersätter inte träning och en bra kosthållning, utan ska ses som ett komplement till det, för att reducera envisa fettdepåer som inte vill försvinna trots träning.

Hur snart ser jag resultat?

Resultaten varierar från person till person, men det är inte ovanligt att man efter första behandlingen kan göra mätbara resultat och framför allt känner skillnad på t.ex. sina byxor efter ett par behandlingar.En kombination av Radiofrekvens i behandlingen kan med fördel väljas till för att dessutom strama upp huden.

Man kan behandla max. två områden/ tillfälle. (Ex. på två områden; mage, stuss) detta för att kroppen skall hinna ta hand om slaggprodukter som frisätts. Behandlingarna tar cirka 60 minuter.

För vilka passar inte behandling med Kavitation?

Personer med lever eller njurproblem, gravida, högt kolesterol värde, proteser av metall inom behandlings området, högt blodtryck, diabetes, epilepsi, feber, eller pacemaker bör inte behandlas.

Biverkningar?

Öronringningar under behandlingen pga. att ultraljudsvågorna skapar vibrationer i trumhinnan, så att ett visst oljud skapas. (Detta är ofarligt och upphör omedelbart efter behandlingens slut.)